Rammenassoep met honing en waterkers

Rammenassoep met honing en waterkers

Smulweb imageSmulweb

Een soep die pittig en fris is door het gebruik van rammenas, aardappel en tijm. Gezoet met honing en afgemaakt met waterkers. Voor een echte smaakexplosie!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rammenas
  • 0.75 g Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rammenassoep met honing en waterkers op tafel.

  1. Schil de rammenas en de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Snijd het preiwit in de lengte in 2 en snijd in gelijke stukken. Snipper het knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit het knoflook glazig. Voeg vervolgens de stukken prei toe en laat 2 minuten stoven.
  3. Voeg de stukken rammenas en aardappel toe, giet er de kippenbouillon over en kruid met tijm. Breng het geheel aan de kook en laat 25 minuten koken.
  4. Mix de soep en roer er de honing onder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Werk de soep af met enkele plukjes waterkers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente