Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus

Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Een pasta gerecht waar je je vingers bij aflikt. Heerlijk sausje met tomaat en cognac, grote garnalen en verse peterselie. Na de eerste hap wil je alleen maar meer.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus op tafel.

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Dep de garnalen met keukenpapier goed droog.
  2. Breng een kleine steelpan met heet water aan de kook. Kruis de tomaten aan de bovenkant in met een mesje en dompel ze enkele seconden onder in het kokende water.
  3. Schep ze uit de pan en trek het vel eraf. Snijd met een mesje de aanzet onderaan de tomaat eruit en knijp met je handen (boven de spoelbak) de tomaten leeg zodat al het vocht en zaad uit de tomaten is. Hak de tomaten fijn.
  4. Verhit de koekenpan met wat olijfolie en fruit op laag vuur het sjalotje zacht. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Laat ze niet bruin worden.
  5. Voeg de garnalen toe en zet het vuur hoog. Schroei de garnalen aan beide kanten snel dicht, bestrooi met peper en zout, en blus het af met het sap een halve citroen en een flinke scheut cognac.
  6. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is en haal de garnalen uit de pan. Zet de garnalen zolang opzij.
  7. Voeg de gezeefde en verse tomaten toe aan de ui en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen.
  8. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Voeg de room toe aan de saus en roer goed door.
  9. Voeg dan de roomboter en eventueel nog wat extra citroensap, zout en peper toe en leg de garnalen weer terug in de saus om op te warmen.
  10. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
  11. Bewaar eventueel een scheutje kookvocht van de pasta om aan de saus toe te voegen als deze erg dik is. Bestrooi het geheel met peterselie en versgemalen peper en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta