Krabbetjes uit de oven

Krabbetjes uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Krabbetjes uit de oven, gemarineerd in paprikapoeder en suiker. Heerlijk mals en vol van smaak. Serveer met getoast kaasbrood om te dippen in de jus. Perfect als geurende maaltijd op elk moment van het jaar.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Krabbetjes uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden. Bestrooi het vlees ruim met zout en peper. Wrijf vervolgens in met paprikapoeder en daarna de suiker (druk die goed aan).
  2. Maak 8 vellen folie die 10 cm uitsteken aan de zijkant. Verpak het vlees en vouw de zijkanten goed dicht. Leg nu in de oven met de vleeskant naar beneden. Gaar voor 2 en een half uur.
  3. Snijd nu dikke sneden van je brood (3 cm) en druk daar 8 rondjes uit. Besmeer de ring aan de binnenkant met wat olie, zodat het brood niet blijft plakken. Doe hetzelfde met de kaas.
  4. Besmeer het brood met wat boter en bak aan 1 kant mooi krokant. Draai om en beleg met kaas, laat smelten.
  5. Neem een kookpan en haal het vlees uit de oven. Houd één kant boven je pan en vouw de zijkant open, er komt heerlijke jus uit. Knip dan de flap af en laat de rest eruit lopen. Herhaal voor het andere stuk en vouw daarna beide open en giet de rest van het vet ook in de pan.
  6. Laat het vlees afkoelen voor een uur.
  7. Verwarm jus en vlees voor serveren. Gebruik je getoaste kaasbrood om te dippen in de jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees