Klassieke witlof met ham ei en kaassaus maar dan een beetje anders

Klassieke witlof met ham ei en kaassaus maar dan een beetje anders

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke klassieke witlof, maar dan net ietsje anders. Struikjes witlof gevuld met ham, ei en kaassaus op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat en gegratineerd met geraspte kaas. Gemakkelijk te maken en heerlijk om van te genieten.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Klassieke witlof met ham ei en kaassaus maar dan een beetje anders op tafel.

  1. Was de witlof en snijd het onderste plakje eraf. Snijd de witlof in de lengte doormidden.
  2. Kook de witlof beetgaar in water met zout. Laat de witlof heel goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Maak de saus door de slagroom in een pannetje te verwarmen. Los de roomkaas hierin op. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat indien gewenst.
  4. Rol de uitgelekte halve witlofstruikjes in een mooie plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de eieren over de witlofstruikjes.
  5. Giet de kaassaus over de witlof en strooi de geraspte kaas eroverheen.
  6. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak totdat de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Ei Sauzen Witlof