Heerlijke gekruide gemarineerde speklapjes gegaard in de oven

Heerlijke gekruide gemarineerde speklapjes gegaard in de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke speklapjes die al een nacht in de marinade hebben gelegen. Gegaard in de oven op 150 graden en regelmatig gedraaid. De dikte van de speklappen bepaalt de tijd in de oven. Bereid deze makkelijke maaltijd van tevoren, zodat je lekker snel kunt eten.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijke gekruide gemarineerde speklapjes gegaard in de oven op tafel.

  1. Marineer het vlees minimaal 4 uur van te voren maar liever een hele nacht en leg ze af en toe om in de koelkast.
  2. Hak voor de marinade de ui en knoflook fijn. Leg de speklappen in een platte ovenschaal. Meng de gehakte uien, halve verkruimelde kippenbouillontablet, sambal, maggi-aroma, peper, sojasaus en ketjap door elkaar en giet dit over de speklappen. Draai ze nog een keer om en laat de speklappen in de koelkast marineren.
  3. Haal de speklappen ongeveer 1 tot 1 1/2 uur voor het eten uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet de ovenschaal met het vlees in de oven en bak de speklappen zeker 1 uurtje in het midden van de oven. Af en toe draaien. De tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees.
  4. Test of het vlees gaar is door erin te prikken. Als de speklappen goed bruin worden, zijn ze gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap