Heerlijke herfstige risotto

Heerlijke herfstige risotto

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke herfstige risotto laat je het herfstgevoel pas echt ervaren! Met paddenstoelen, semi-zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas heb je een heerlijke smaakexplosie op je bord.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke herfstige risotto op tafel.

  1. Snipper een uitje en een teentje knoflook. Borstel waar nodig de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen. Hak de semi-zongedroogde tomaten grof.
  2. Fruit het uitje in een flinke scheut olijfolie, tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook, paddenstoelen en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg risottorijst toe en bak dit even mee.
  3. Begin nu met het bijscheppen van de bouillon. Eén flinke soeplepel per keer. Zachtjes doorroeren en al sudderend op middellaag vuur laten verdampen en op laten nemen door de risotto. En dan weer een schep bouillon erbij, zachtjes roeren, etc. Blijf dit herhalen, totdat de risottorijst gaar is. Proef dus af en toe, of de korrels al zacht van binnen zijn
  4. de kern mag niet meer korrelig zijn. Dit zal zeker een minuut of 15 à 20 duren. Let op: de bouillon hoeft niet op te gaan, je kan overhouden.
  5. Terwijl de risotto bezig is met garen, rasp de Parmezaanse kaas en snipper de peterselie.
  6. Rijst gaar? Haal dan de pan van het vuur en roer de kaas en peterselie door de herfst risotto heen. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst