Rillettes van varkensvlees

Rillettes van varkensvlees

Smulweb imageSmulweb

Rillettes van varkensvlees, heerlijk op brood of toastjes als borrelhap. Het vlees wordt 3-4 uur gegaard met kruiden en zo laag mogelijk vuur. Het vlees wordt daarna getrokken met vorken en flink op smaak gebracht met zout en peper. Een laagje reuzel maakt het af.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rillettes van varkensvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes en verwarm de reuzel op laag vuur.
  2. Voeg het vlees toe met de kruiden en laat 3-4 uur garen op een zo laag mogelijk vuur of in een oven van 110 graden. Het vlees mag niet kleuren.
  3. Voeg wanneer het vlees dreigt te gaan bakken een paar lepels water toe.
  4. Haal het vlees van het vuur of uit de oven en trek het vlees met twee vorken tot fijne draadjes.
  5. Zeef het vlees en vang het vet op. Roer een paar eetlepels van het opgevangen vet door het vlees en breng flink op smaak met zout en peper.
  6. Schep de rillettes in een schone pot en laat afkoelen.
  7. Schenk zoveel reuzel op de rillettes dat er een laag van ongeveer een centimeter op komt te liggen.
  8. Laat het geheel afkoelen en hard worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees