- 200 ml Water
- 250 g reblochon kaas
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kip tartiflette op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aardappel in plakjes van 3 mm dikte en kook 5 minuten in zout water.
- Leg de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over.
- Spoel na met koud water en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui ca 8 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee en verwijder het mengsel uit de pan.
- Bak de bacon tot deze knapperig is en voeg dan het ui/knoflookmengsel weer toe.
- Vet een grote ovenschaal in met boter.
- Meng de room met de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de aardappel, ui en bacon, spinazie, kipblokjes en de helft van de kaas in laagjes in de schaal.
- Giet er het room/bouillonmengsel over en eindig met een laag aardappels.
- Bestrooi met zout en bak 30 minuten in de oven.
- Leg vervolgens de rest van de Reblochon over de aardappels en zet nog 10-15 minuten in de oven tot de kaas bubbelt.