Kip tartiflette

Kip tartiflette

Smulweb imageSmulweb

Deze kip tartiflette heeft alles wat je zoekt in een comfort food: Aardappels, Bacon, en Kip! Dit gerecht zal zeker niemand teleurstellen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water
  • 250 g reblochon kaas

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kip tartiflette op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappel in plakjes van 3 mm dikte en kook 5 minuten in zout water.
  3. Leg de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over.
  4. Spoel na met koud water en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  5. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui ca 8 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee en verwijder het mengsel uit de pan.
  6. Bak de bacon tot deze knapperig is en voeg dan het ui/knoflookmengsel weer toe.
  7. Vet een grote ovenschaal in met boter.
  8. Meng de room met de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
  9. Leg de aardappel, ui en bacon, spinazie, kipblokjes en de helft van de kaas in laagjes in de schaal.
  10. Giet er het room/bouillonmengsel over en eindig met een laag aardappels.
  11. Bestrooi met zout en bak 30 minuten in de oven.
  12. Leg vervolgens de rest van de Reblochon over de aardappels en zet nog 10-15 minuten in de oven tot de kaas bubbelt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte