Goed gevulde hartige taart

Goed gevulde hartige taart

Smulweb imageSmulweb

Een goed gevulde hartige taart met broccoli, spekjes, rode ui en champignons. Geen slank gerecht, maar lekker dat ‘ie is! Het paneermeel op de bodem zorgt ervoor dat de taart niet zompig wordt en enkel volle smaken van eieren, kookroom en kaas in harmonie zijn. Kom maar op met de herfst!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Goed gevulde hartige taart op tafel.

  1. Ontdooi de plakjes hartige taart-deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe water in een ruime pan en kook hierin de broccoli in 6 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna goed af.
  3. Verwarm een grote koekenpan en bak hier de spekjes in aan (zonder boter of olie!).
  4. Voeg de rode ui toe en fruit deze aan.
  5. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak deze net zolang mee tot bijna al het vocht in de pan verdampt is.
  6. Voeg daarna de gekookte broccoli toe en roer dit even goed door.
  7. Rol het hartige taart-deeg uit en bekleed een beboterde springvorm met het deeg.
  8. Prik met een vork een paar kleine gaatjes in de bodem.
  9. Bestrooi de bodem met paneermeel. Het paneermeel neemt een eventueel teveel aan vocht in de hartige taart op en zorgt er dus voor dat de bodem niet zompig wordt.
  10. Bestrijk de randjes van de hartige taart met het eigeel.
  11. Vul de taartvorm met de spekjes, rode ui, champignons en broccoli.
  12. Klop in een ruime kom 4 eieren los met de kookroom en de kaas. Breng dit op smaak met flink wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
  13. Giet dit mengsel over de hartige taart.
  14. Bak de hartige taart in 30 tot 35 minuten af. Mocht de taart tussendoor te donker worden, dek ‘m dan af met aluminiumfolie.
  15. Controleer met een grote satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de taart klaar en kun je aan tafel!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken