Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Goed gevulde hartige taart op tafel.
- Ontdooi de plakjes hartige taart-deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe water in een ruime pan en kook hierin de broccoli in 6 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna goed af.
- Verwarm een grote koekenpan en bak hier de spekjes in aan (zonder boter of olie!).
- Voeg de rode ui toe en fruit deze aan.
- Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak deze net zolang mee tot bijna al het vocht in de pan verdampt is.
- Voeg daarna de gekookte broccoli toe en roer dit even goed door.
- Rol het hartige taart-deeg uit en bekleed een beboterde springvorm met het deeg.
- Prik met een vork een paar kleine gaatjes in de bodem.
- Bestrooi de bodem met paneermeel. Het paneermeel neemt een eventueel teveel aan vocht in de hartige taart op en zorgt er dus voor dat de bodem niet zompig wordt.
- Bestrijk de randjes van de hartige taart met het eigeel.
- Vul de taartvorm met de spekjes, rode ui, champignons en broccoli.
- Klop in een ruime kom 4 eieren los met de kookroom en de kaas. Breng dit op smaak met flink wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Giet dit mengsel over de hartige taart.
- Bak de hartige taart in 30 tot 35 minuten af. Mocht de taart tussendoor te donker worden, dek ‘m dan af met aluminiumfolie.
- Controleer met een grote satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de taart klaar en kun je aan tafel!