Stoofvlees op zn oosters

Stoofvlees op zn oosters

Smulweb imageSmulweb

Met stoofvlees op z’n oosters reis je af naar het verre Oosten. Het vlees krijgt een bruin korstje in de pan en gaat over in een heerlijke mix van sojasaus, rijstwijn, steranijs en piment. Minimaal 2 uur stoven in deze smaken en je waant je in een andere wereld.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofvlees op zn oosters op tafel.

  1. Doe het vlees in een grote kom en meng met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  2. Verhit in een grote braadpan de boter en bak de stukken vlees op hoog vuur tot ze een bruin korstje hebben.
  3. Bak ze in delen en leg ze op een bord.
  4. Zet het vuur lager en doe er nog een beetje bakboter bij. Fruit de ui met de gember en de knoflook tot ze zacht zijn.
  5. Roer er de tomatenpuree door en laat 2 minuten aanstoven.
  6. Schep het vlees terug in de pan met de bloem en roer goed door.
  7. Schenk de bouillon erbij samen met de sojasaus, rijstwijn, steranijs, piment en de suiker en breng aan de kook.
  8. Draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  9. Roer regelmatig en kruid indien nodig bij met peper en zout.
  10. Verwijder het steranijs en de pimentbolletjes en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier