- 45 g Mirin / Rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofvlees op zn oosters op tafel.
- Doe het vlees in een grote kom en meng met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
- Verhit in een grote braadpan de boter en bak de stukken vlees op hoog vuur tot ze een bruin korstje hebben.
- Bak ze in delen en leg ze op een bord.
- Zet het vuur lager en doe er nog een beetje bakboter bij. Fruit de ui met de gember en de knoflook tot ze zacht zijn.
- Roer er de tomatenpuree door en laat 2 minuten aanstoven.
- Schep het vlees terug in de pan met de bloem en roer goed door.
- Schenk de bouillon erbij samen met de sojasaus, rijstwijn, steranijs, piment en de suiker en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
- Roer regelmatig en kruid indien nodig bij met peper en zout.
- Verwijder het steranijs en de pimentbolletjes en serveer.