Feijoada

Feijoada

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Braziliaanse stoofpot, Feijoada genaamd, gevuld met verschillende soorten vlees en bonen. Dit gerecht zit vol smaak door de toevoeging van o.a. sinaasappelsap en laurierblaadjes. Serveer met witte rijst en partjes sinaasappel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Feijoada op tafel.

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
  2. Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  3. Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
  4. Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
  5. Serveer met partjes sinaasappel en witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Fruit Rijst Sinaasappel