Bami goreng

Bami goreng

Smulweb imageSmulweb

Met deze bami geniet je van een heerlijke Indonesische maaltijd boordevol smaakvolle kruiden. Roerei met zachte ui, ham en spek en krokante mie met groenten, sambal en bouillon. Binnen een mum van tijd staat dit bij jou op tafel.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Bami goreng op tafel.

  1. Klop de eieren los. Verhit een grote hapjes- of koekenpan met wat zonnebloemolie en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend totdat het ei gestold is. Breng het roerei eventueel op smaak met peper en zout. Schep het roerei op een bord en zet opzij.
  2. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit de pan opnieuw met een scheutje olie. Fruit de ui, knoflook, ontbijtspek en hamblokjes totdat de ui zacht is. Voeg de sambal en diepvriesdoperwten toe en verkruimel de bouillontablet eroverheen. Bak even mee totdat de doperwten gaar zijn.
  3. Voeg de mie en het roerei toe en schep goed om. Bak op middelhoog vuur verder totdat de mie door en door warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami goreng