Moules frites

Moules frites

Smulweb imageSmulweb

De Franse klassieker moules frites. Zelfgemaakt is ie nog lekkerder. Maak de saus van crème fraîche, mayonaise, mosterd, citroensap en kruiden. Frituur de gesneden aardappels in kleine porties en laat afkoelen. Bak de mosselen kort in boter, bier en bacon en serveer met de saus en versgebakken frietjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Knolselderij
  • 330 ml Chimay Blue

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Moules frites op tafel.

  1. Begin met het maken van de saus en zet deze in de koelkast, maar haal hem wel een half uur voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Roer de saus even door voordat je het gaat gebruiken.
  2. Verwarm de frituur voor op 150°C en borstel de aardappels goed schoon. Droog ze goed met een stukje keukenpapier en snijd ze vervolgens in de gewenste dikte. Hoe dikker de aardappels gesneden zijn, hoe meer smaak ze hebben. Droog de aardappels opnieuw met een stukje keukenpapier.
  3. Bak vervolgens kleine porties aardappels gedurende 3 tot 4 minuten. De aardappels moeten koken en niet bakken. Schep ze uit de pan en leg ze opnieuw op een stukje keukenpapier. Leg een nieuwe laag keukenpapier erop. Laat de aardappels minimaal een uur afkoelen.
  4. Verwarm de frituur opnieuw op 180°C en schud de aardappels uit op een stukje keukenpapier. Voeg een beetje zout toe en schud opnieuw. Frituur de aardappels nu tot ze goudbruin zijn. Serveer de aardappels direct.
  5. Smelt de boter in een pan waar ook de mosselen in gaan. Knip het bosje kruiden doormidden en bak deze kort in de boter tot het gaat ruiken. Voeg nu alle ingrediënten toe, behalve de mosselen, bier en bacon.
  6. Leg een deksel op de pan en laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur. Voeg nu de helft van de mosselen toe en schud de pan goed om. Voeg vervolgens de helft van het bier en de bacon toe en schud de pan opnieuw goed om.
  7. Voeg de rest van de mosselen toe en schud de pan weer goed om. Kook alles tot de mosselen openstaan. Laat het gerecht nog even zachtjes pruttelen en schud af en toe de pan nog even om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet