- 90 g Appelsap
- 8 duivenborst
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Duivenborst met munster witloof en truffeljus op tafel.
- Kook de geschilde aardappelen gaar in zout water. Giet ze af en doe de aardappelen terug een minuut in de pot.
- Doe in een andere kookpot de room met de boter en Munsterkaas en breng even aan de kook.
- Draai de aardappelen door een passe-vite en doe dit bij het Munster-mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het witloof aan in boter, blus met een beetje jus d'orange. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 10 à 15 minuten.
- Snij het witloof doormidden en bak in boter krokant.
- Peper en zout de borstjes, bak aan één zijde gedurende ongeveer 1 minuut in boter en herhaal dit voor de andere zijde van de borstjes. Neem de duivenborstjes uit de pan en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 3 minuten.
- Verwarm de gevogeltefond, voeg 1 eetlepel truffeltapenade toe en meng met een staafmixer.
- Serveer de duivenborstjes met het witloof, de Munsteraardappelen en truffeljus.