Duivenborst met munster witloof en truffeljus

Duivenborst met munster witloof en truffeljus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht met duivenborst, Munster witloof en truffeljus. De Munsteraardappelen danken hun smaak aan het mengsel van room, boter en Munsterkaas. Het witloof krijgt een extra smaak van jus d'orange en de truffeltapenade geeft de jus een finishing touch.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Appelsap
  • 8 duivenborst

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Duivenborst met munster witloof en truffeljus op tafel.

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in zout water. Giet ze af en doe de aardappelen terug een minuut in de pot.
  2. Doe in een andere kookpot de room met de boter en Munsterkaas en breng even aan de kook.
  3. Draai de aardappelen door een passe-vite en doe dit bij het Munster-mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak het witloof aan in boter, blus met een beetje jus d'orange. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 10 à 15 minuten.
  5. Snij het witloof doormidden en bak in boter krokant.
  6. Peper en zout de borstjes, bak aan één zijde gedurende ongeveer 1 minuut in boter en herhaal dit voor de andere zijde van de borstjes. Neem de duivenborstjes uit de pan en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 3 minuten.
  7. Verwarm de gevogeltefond, voeg 1 eetlepel truffeltapenade toe en meng met een staafmixer.
  8. Serveer de duivenborstjes met het witloof, de Munsteraardappelen en truffeljus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof