Kip sate uit de slowcooker

Kip sate uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kip sate uit de slowcooker met ghee, ketjappen en limoensap. Maak de saus in een kom van sambal, pindakaas, kokosmelk, ketjap manis en gember en laat het geheel 4 uur sudderen. Perfect voor een heerlijke avond thuis!

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip sate uit de slowcooker op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze aan in een braadpan met ghee (of roomboter). Pers de knoflook erbij en voeg een scheut ketjap manis toe.
  2. Maak ondertussen de saus in een kom. Meng de sambal, pindakaas, kokosmelk, limoensap, ketjap manis en uitgeperste gember goed door elkaar.
  3. Doe het vlees in de slowcooker en schenk de saus eroverheen. Voeg een klein scheutje water toe en roer alles door elkaar. Doe de deksel op de pan.
  4. Zet de slowcooker aan op de stand ''low'' en laat het geheel ongeveer 4 uur sudderen. Roer tussendoor en voeg indien nodig water of bouillon toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte