Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Smulweb imageSmulweb

Gebakken tarbotfilet met zeekraal, pommes duchesses en saffraansaus. De saffraansaus is lichtgebonden en op smaak gebracht met peper, zout en saffraandraadjes. Bak de tarbot goudbruin in boter en olijfolie en roerbak de zeekraal kort in licht gekruide boter. Serveer met goudbruin gebakken pommes duchesses uit de friteuse.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena
  • 4 Tarbotfilet
  • 600 g Pommes duchesses uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus op tafel.

  1. Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
  2. Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af. Verhit 2 eetlepels boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 minuten aan elke kant.
  3. Bak de pommes duchesses goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
  4. Smelt 1 eetlepel boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 minuten. Kruid lichtjes met peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente