Crostini assorti

Crostini assorti

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke selectie van verschillende krokante crostini, belegd met onder andere avocado-feta, asperges en gorgonzola met vijgen en walnoten. Blijf proeven en genieten van deze feestelijke aperitiefhapjes.

45 min bereiden

amuse

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Crostini assorti op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk sneetjes brood licht met olie en verspreid ze over de bakplaten. Bak ze 4-5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn
  2. keer halverwege om. Laat afkoelen.
  3. Besprenkel avocado voor de avocado-fetacrostini met limoensap en beleg er 6 crostini mee. Bestrooi met feta en sesamzaad.
  4. Verwarm voor de geitenkaas-perzikcrostini een grillpan op hoog vuur. Gril partjes perzik 1 minuut aan elke kant of tot ze licht geschroeid zijn. Besmeer 6 crostini's met geitenkaas en beleg met perzik. Bestrooi met citroentijm.
  5. Besmeer voor de asperge-kappertjescrostini 6 crostini's met roomkaas en beleg met asperges, kappertjes en munt.
  6. Verdeel voor de pesto-tomaatcrostini ricotta salata over 6 crostini's. Beleg met tomaat, pesto en basilicum.
  7. Besmeer voor de erwten-ricottacrostini 6 crostini's met ricotta, verdeel de geprakte erwten erover en bestrooi met pecorino.
  8. Verdeel voor de gorgonzolacrostini met vijgen en walnoot de gorgonzola over 6 crostini's. Beleg met vijgen en bestrooi met gehakte walnoten.
  9. Bestrooi alle crostini's met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Crostini