- 25 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Crostini assorti op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk sneetjes brood licht met olie en verspreid ze over de bakplaten. Bak ze 4-5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn
- keer halverwege om. Laat afkoelen.
- Besprenkel avocado voor de avocado-fetacrostini met limoensap en beleg er 6 crostini mee. Bestrooi met feta en sesamzaad.
- Verwarm voor de geitenkaas-perzikcrostini een grillpan op hoog vuur. Gril partjes perzik 1 minuut aan elke kant of tot ze licht geschroeid zijn. Besmeer 6 crostini's met geitenkaas en beleg met perzik. Bestrooi met citroentijm.
- Besmeer voor de asperge-kappertjescrostini 6 crostini's met roomkaas en beleg met asperges, kappertjes en munt.
- Verdeel voor de pesto-tomaatcrostini ricotta salata over 6 crostini's. Beleg met tomaat, pesto en basilicum.
- Besmeer voor de erwten-ricottacrostini 6 crostini's met ricotta, verdeel de geprakte erwten erover en bestrooi met pecorino.
- Verdeel voor de gorgonzolacrostini met vijgen en walnoot de gorgonzola over 6 crostini's. Beleg met vijgen en bestrooi met gehakte walnoten.
- Bestrooi alle crostini's met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.