Camembert uit de oven met zachte rozemarijnbroodjes

Camembert uit de oven met zachte rozemarijnbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Deze camembert uit de oven met zachte rozemarijnbroodjes is om je vingers bij af te likken. Zacht, smeuïg en hartig: het perfecte aperitiefhapje!

120 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Camembert uit de oven met zachte rozemarijnbroodjes op tafel.

  1. Doe bloem en meel met gist en 1 theelepel zeezout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, giet er al roerend geleidelijk aan 55 ml lauw water bij en roer het meel er langzaam door tot je een grof deegmengsel hebt. Kneed het deeg 10 minuten op met bloem bestoven werkvlak, of tot het glad en elastisch is. Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 2 uur op een warme plek rijzen.
  2. Strooi broodkruim in een bakblik. Snijd in de bovenkant van de korst van een van de camemberts een cirkel uit tot op 1 cm van de rand (houd twee doosjes apart). Breek de toppen van takjes rozemarijn en prik ze met plakjes knoflook en ringetjes peper in de zachte kaas. Strooi er peper en een snufje zeezout over en leg het kaasje in het midden van het bakblik. Verdeel het deeg in drie stukken en elk deel weer in tienen, zodat je in totaal 30 stukjes hebt. Draai ze tot balletjes, leg ze om de camembert heen, dek het blik af met een vochtige theedoek en laat ze nog een uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de resterende rozemarijnnaaldjes op een bergje, hussel ze met wat olie door elkaar en strooi ze op de deegballetjes. Strooi er uit de hoogte een flinke snuf zeezout over en leg er piepkleine klontjes boter op, die tijdens het bakken smelten. Zet het blik 30 minuten in de oven, of tot de camembert smeuïg is en de broodjes mooi gerezen en gaar zijn.
  4. Zet het tweede kaasje zodra je het blik op tafel zet in het doosje maar zonder de plastic wikkel, in de oven. Bak hem ongeveer 20 minuten, schenk de gesmolten kaas in de inmiddels waarschijnlijk vrijwel lege korst in het blik en herhaal dit zo nodig met het derde kaasje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas