Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Smulweb imageSmulweb

Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus! Bestrooi de coquilles met peper en zout, wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin. Karameliseer op laag vuur suiker tot het gesmolten is en bak hierin de coquilles gaar. Serveer met honing limoensaus en garneer met bosui en een partje limoen.

15 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus op tafel.

  1. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie.
  2. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
  3. Breng intussen de ingrediënten voor het sausje (behalve de maïzena) aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus.
  4. Doe op elk bord een schep van de saus en verdeel de coquilles over 4 borden.
  5. Garneer met fijngesneden bosui en een partje limoen.
eet smakelijk