- 600 g Kalkoengebraad
- 3 el Gedroogde cranberry's
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kalkoenengebraad met veenbessensausje op tafel.
- Snipper de ui heel fijn. Snij 2 sneetjes spek in stukjes. Snij de wortelen in dunne staafjes.
- Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.
- Laat intussen 1 eetlepel boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.
- Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met tijm en het laurierblaadje. Giet al roerend de rode wijn en kippenbouillon erbij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.
- Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessensaus bij. Laat nog 45 minuten verder braden in de oven.
- Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instant sausbinder.
- Serveer met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.