- 1 Sereh / Citroengras
- 0.5 g Garnalenpasta
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Telor balado op tafel.
- Zet in een ruime pan de eieren ruim onder water en laat ze op matig vuur 8-10 minuten koken.
- Neem de pan van het vuur, laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze wanneer ze zijn afgekoeld.
- Bereid in de kooktijd van de eieren de overige zaken voor. Was de chilipepers, halveer ze overlangs. Verwijder de pitjes en stelen. Snijd de helften in dunne reepjes. Maak de lente-uien schoon, was ze en snijd ze in dunne ringetjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Schil de gember en rasp hem fijn. Hak van het citroengras het verdikte stengeldeel fijn. Verkruimel de trasi met de rugkant van een lepel.
- Verhit de olie in een wadjan of in een braadpan. Stoof hierin alle kruiden op matig vuur onder constant roeren gedurende 2-3 minuten. Blus af met de kokosmelk. Voeg de palmsuiker toe en laat de saus iets inkoken.
- Leg de eieren, heel of gehalveerd, in de saus en laat het gerecht op matig vuur en afgedekt ongeveer 3 minuten trekken.
- Breng op smaak met zout.