Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelplakjes is een makkelijk en lekker gerecht voor het hele gezin. De ovenschotel wordt afgetopt met geraspte kaas die mooi goudbruin kleurt in de oven. Buon Appetito!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 120 ml Water
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes tot ze zo goed als gaar zijn.
  2. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de groenten en een fijngeperst teentje knoflook gedurende circa 5 minuten.
  3. Voeg eventueel gehaktkruiden toe aan het gehakt. Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak dit rul. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en bak nogmaals 1 minuut mee.
  4. Voeg het water, de kookroom en de kruiden toe en roer goed door. Voeg eventueel extra kruiden toe zoals een flinke snuf komijnpoeder. Laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.
  5. Doe de gehakt-groentesaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes er overheen en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Zet de Italiaanse ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven op 220 graden. Haal de ovenschotel uit de oven als de kaas goudbruin is. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel