Churros con champurrado

Churros con champurrado

Smulweb imageSmulweb

Deze Churros con champurrado zijn een ware traktatie. Goudbruin gefrituurd deeg met kaneelsuiker geserveerd met een warme beker chocoladedrank. Met dit recept waan je je in Zuid-Spanje.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Maismeel voor polenta
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Churros con champurrado op tafel.

  1. Doe water, boter, suiker, zout, kaneel en vanillesuiker in de hapjespan en laat het geheel koken. Zet het gas uit wanneer de boter is opgelost en roer het zelfrijzend bakmeel erdoor met een pollepel. Laat het deeg vervolgens afkoelen tot maximaal 70 graden en roer dan het ei erdoorheen.
  2. Zet de hoge pan met zonnebloemolie op het vuur. Test met een houten lepel of de olie heet genoeg is (er moeten belletjes ontstaan).
  3. Vul de spuitzak met het churro deeg. Spuit het deeg direct in de pan en maak stengels van ongeveer 8 cm lang. Knip ze af met een schaar.
  4. Frituur de churros ongeveer 3-5 minuten tot ze goudbruin kleuren. Rol ze na het frituren in suiker met kaneel.
  5. Verwarm voor de champurrado het water met de suiker in een kleine pan. Voeg beetje voor beetje de maismeel, chocolade, vanille en zout toe wanneer de suiker is opgelost. Breng het vuur naar beneden en laat het geheel 10 minuten indikken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Churros