Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Basisrecept poffertjes op tafel.
- Doe de bloem, bakpoeder en het zout samen door een zeef in een kom (het zeven voorkomt dat er klontjes in komen).
- Verwarm de melk lichtjes tot het lauw is.
- Meng de stroop en het ei door de melk, doe dit niet op de warmtebron! (doordat de stroop warm wordt mengt het beter).
- Giet het vloeibare mengsel (melk, ei en stroop) langzaam al roerende door het vaste mengsel (bloem, bakpoeder en zout) tot een mooi beslag.
- Doe het mengsel in een spuitfles.
- Verwarm de poffertjespan eerst goed! De temperatuur testen kan je doen door je vinger nat te maken en een spetter op de pan te laten vallen. Als hij direct verdampt, dan is hij op temperatuur!
- Maak de poffertjespan vet (met olie, vloeibare boter, of vooraf geclarifieerde boter).
- Doseer nu met de spuitfles het beslag in de poffertjespan.
- Laten bakken en dan..........
- SMULLEN MAAR!