Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet als topping. De kastanjepompoen wordt gestoofd met ui, knoflook en speculaaskruiden. Mix tot een gladde soep, breng op smaak en serveer met geklopte room, sesamzaadjes en chips van eendenfilet.

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Speculaaskruiden
  • 90 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet op tafel.

  1. Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur en fruit er de grof gehakte ui in.
  3. Voeg na 5 minuten de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
  4. Roer 1 minuut, voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
  5. Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
  6. Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze circa 8 minuten roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 - 180°C).
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Laat de gare soep 5 minuten rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
  11. Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Koffie Cappuccino