- 0.5 tl Speculaaskruiden
- 90 g Gerookte eendenborstfilet
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet op tafel.
- Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
- Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur en fruit er de grof gehakte ui in.
- Voeg na 5 minuten de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
- Roer 1 minuut, voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
- Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
- Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze circa 8 minuten roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 - 180°C).
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Laat de gare soep 5 minuten rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
- Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.