Wortelpuree met steranijs

Wortelpuree met steranijs

Smulweb imageSmulweb

Romige wortelpuree met de warme smaak van steranijs en dragon. De slagroom en bouillon maken de puree extra smeuïg. Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip of vis.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wortelpuree met steranijs op tafel.

  1. Smelt de boter in een (hapjes)pan.
  2. Bak de wortels 10 min op laag vuur met de dragonblaadjes en steranijs, tot ze glazig en zacht beginnen te worden.
  3. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 min heel zachtjes koken tot de wortel gaar is en de bouillon ingekookt.
  4. Schenk de slagroom erbij, breng aan de kook en verhit nog 1 min.
  5. Verwijder de steranijs en voeg naar smaak citroensap, versgemalen peper en zout toe.
  6. Pureer de wortels met de staafmixer of in een keukenmachine.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Wortelen