- 3000 ml Water
- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Flying soto soto op tafel.
- Plet de knoflooktenen. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.
- Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd vervolgens het vlees en velletje in kleine stukjes en doe terug in de bouillon.
- Voeg de boemboe, prei en Chinese kool toe en verwarm langzaam.
- Laat iedereen aan tafel mihoen, aardappelen, taugé, selderij en ei in een kom doen. Schep daar de soep op.