Hazenrugfilet met rookspek en cantharellen

Hazenrugfilet met rookspek en cantharellen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke hazenrugfilet met rookspek en cantharellen. Bak de aardappelen droog en braad het karkas in de braadpan. Voeg de cantharellen met rozemarijn en prei toe aan de aardappelen en stoof de hazenbiefstuk halverwege om. Serveer deze met een heerlijke rode wijn saus boordevol smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Cantharellen

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Hazenrugfilet met rookspek en cantharellen op tafel.

  1. Bak de aardappelen droog in een koekenpan.
  2. Snijd de hazenrugfilets van het karkas en braad het karkas met een klontje boter in een braadpan.
  3. Rol de filets vanaf de dikke kant en rol hier een lapje spek omheen. Zet vast met cocktailprikkers.
  4. Schenk de rode wijn bij de braadpan met het karkas. Schenk hier ook de jus en een kopje water bij. Laat op het vuur staan.
  5. Was de cantharellen in water en snijd ze doormidden. Leg de hazenbiefstuk bij de aardappelen in een pan en voeg ook de cantharellen toe. Zet op een stevig vuurtje. Keer de biefstuk halverwege om. Voeg de rozemarijn en de prei toe aan de aardappelen en cantharellen met een beetje peper en zout.
  6. Zeef de pan met de karkassen zodat er alleen een saus overblijft. Doe een klontje boter bij de saus en roer deze even rond tot de boter gesmolten is.
  7. Haal vervolgens de pan met de biefstuk van het vuur en haal de cocktailprikkers uit de biefstuk.
  8. Serveer de aardappelen en cantharellen op een bord en leg er de biefstuk overheen.
  9. Schenk de saus eroverheen.
  10. Garneer met kervel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen