Kabeljauw in krokante oosterse kruidenkorst

Kabeljauw in krokante oosterse kruidenkorst

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw in krokante oosterse kruidenkorst. Een overheerlijke mix van paneermeel, citroenrasp, sumac, komijn, macadamia noten, verse kruiden, en olijfolie. De vis gaat 20-25 minuten in de oven en is perfect van smaak. Serveer direct en geniet van dit gerecht!

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3.75 g Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauw in krokante oosterse kruidenkorst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Meng in een mengkom van de foodprocessor het paneermeel, citroenrasp, sumac, komijn, macadamia noten, de verse kruiden en 3 el olijfolie. Meng goed door elkaar, maar maak er geen pap van.
  3. Leg de vis op de huid op het bakpapier en breng op smaak met zeezout. Verdeel het paneermengsel erover en druk stevig aan met je vingers. Besprenkel het geheel met een paar druppels olijfolie.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en gaar gedurende ongeveer 20 tot 25 minuten tot de vis gaar is en de korst krokant is. Let op de garingstijd, dit hangt mede af van de dikte van de filets. Zorg ervoor dat de vis niet te droog wordt.
  5. Haal de vis uit de oven en serveer direct.
eet smakelijk