Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke speculaas boterkoek met talloze kruidige specerijen zoals kaneel, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel. Snel en gemakkelijk te bereiden en perfect om bij de koffie te serveren. Haal die heerlijke kruidige smaak in huis!

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Speculaas boterkoek op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten vooraf afgewogen zijn, zodat het direct toegevoegd kan worden tijdens de voorbereiding van het deeg. Mix eerst op hoge snelheid roomboter met 100 gram fijne kristalsuiker, 110 gram witte basterdsuiker en 2 theelepels vanillesuiker.
  2. Zet de mixer op een lagere stand. Voeg 250 gram extra fijne patentbloem en een snuf zout toe. Het deeg wordt zwaarder nu.
  3. Voeg 20 ml volle melk en 20 ml geklutst ei toe. Voeg als laatste de speculaaskruiden toe en mix op een lage en/of medium snelheid totdat alle ingrediënten homogeen zijn.
  4. Smeer de boterkoekvorm in met roomboter (bodem en rondom). Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  5. Smeer vervolgens de overgebleven geklutste ei over de bovenkant van het deeg en druk voorzichtig met een vork in het deeg om banen en eventueel decoratie met halve amandeltjes aan te brengen (optioneel).
  6. Bak de speculaas boterkoek af in 25 tot 30 minuten op 180°C.
  7. Haal de speculaas boterkoek uit de oven en laat volledig afkoelen voordat het geserveerd kan worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas Boterkoek