- 75 g Gekonfijte sinaaappelschil
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Nougat parfait met stoofperen op tafel.
- Verwarm de suiker in een pan tot karamel. Bak de pistache en amandelen in een andere pan. Voeg de noten toe aan de karamel.
- Splits het eiwit van het eigeel van de 6 eieren, sla het eiwit schuimig met 2 eetlepels suiker.
- Snijd de gekonfijte sinaasappel in stukjes. Schenk het noten-karamelmengsel op de snijplank bij de sinaasappelstukjes en hak deze enigszins afgekoeld fijn.
- Vul de pan met karamelresten met water, voeg hier een glas wijn aan toe en breng aan de kook. Hier kook je later de stoofperen in.
- Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker tot yoghurtdikte. Meng hier vervolgens 3 eetlepels honing doorheen.
- Roer het notenkruim door het geslagen eiwit en schenk dit vervolgens bij de slagroom.
- Verdeel het nogamengsel in de bakjes en laat deze hard worden in de vriezer.
- Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Kook de peren 2 uur in het karamelwater.
- Haal de bakjes uit de vriezer en laat ze even dobberen in warm water zodat het nogamengsel makkelijk uit de vormpjes komt. Serveer op een bord en verdeel de peerpartjes over de borden. Giet over elk bord een beetje kookvocht.