Salade van geroosterde rode biet met munt sinaasappel en oregano

Salade van geroosterde rode biet met munt sinaasappel en oregano

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische salade van geroosterde rode biet met munt, sinaasappel en oregano. Heerlijk romig van smaak dankzij de labna, die je gemakkelijk zelf maakt door Griekse yoghurt te laten uitlekken in een kaasdoek.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Salade van geroosterde rode biet met munt sinaasappel en oregano op tafel.

  1. Leg een kaasdoek of een schone theedoek in een grote zeef, schep de Griekse yoghurt erin en roer er een flinke snuf zout door. Vouw de doek dicht over de bovenkant. Zet de zeef boven een kom in de koelkast en laat de yoghurt minstens 1 uur uitlekken (je houdt superdikke yoghurt, labna over).
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Doe de labna in een schone kom en roer de munt, knoflook, citroenrasp en -sap en snufje zout erdoor. Zet de yoghurt terug in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
  4. Sprenkel een beetje olijfolie over de rode bieten en wikkel elke biet apart in aluminiumfolie. Rooster ze 45-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de bieten even afkoelen, trek daarna de keukenhandschoenen aan en wrijf de schil eraf. Dat gaat het makkelijkste als ze nog warm zijn. Snijd de bieten in blokjes van 2 cm.
  6. Doe de bietenblokjes in de kom en schep ze om in de rode wijnazijn en 1 el olie.
  7. Roer de oregano door de labna, strooi de pistachenoten en de sinaasappelschil over de rode bieten.
  8. Meng op je bord wat van de bieten met de labna.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kruiden Fruit Sinaasappel