- 100 g Popcorn mais
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Popcorn met caramel (zonder olie of boter) op tafel.
- Doe zoveel maïskorrels in de pan dat de bodem net bedekt is. Plaats vervolgens het deksel op de pan.
- Na ongeveer een minuut begint de maïs te poffen. Schud de gesloten pan af en toe om het poffen te bevorderen. Open de pan niet tijdens het poffen!
- Doe ondertussen in de andere pan zoveel suiker dat de bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 1/4 cm dikte. Laat de suiker op een laag vuur voorzichtig smelten. De suiker zal bruin kleuren. Als de suiker begint te borrelen, is de pan te heet.
- Ondertussen is het poffen in de andere pan gestopt. Giet de warme popcorn in de gesmolten suiker en roer met een houten lepel de popcorn door de pan.
- Als alle karamel rond de popcorn zit, doe je de popcorn op een bakpapiertje om af te laten koelen. Breek de aan elkaar geplakte popcornkorrels los.