Moderne waterzooi

Moderne waterzooi

Smulweb imageSmulweb

Een moderne versie van een Belgische klassieker: waterzooi. Sappige kipfilets, met winterse groenten zoals wortel, selder, prei, ui en broccoli, geserveerd met aardappelen, saus met waterkers, light room en zure room. Verfijn met kruiden en geniet van het prachtige uitzicht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Moderne waterzooi op tafel.

  1. Spoel de kipfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier. Kruid de kip met de kipkruiden. Laat wat Solo Vloeibaar Light heet worden in een pan en bak de filets kort aan tot ze goudbruin zien.
  2. Was de groenten en snijd de wortels, de selder, de prei en de ui in julienne. Stoof ze langzaam in wat Solo Vloeibaar Light. Kook de broccoliroosjes zeer kort in gezouten water en laat schrikken in koud water. Schil de aardappelen. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  3. Kruid de kippenbouillon stevig met peper en zout en laat even inkoken met laurier en tijm. Haal het laurierblaadje en het takje tijm eruit. Hou 4 mooie takjes waterkers opzij. Mix de rest van de gewassen waterkers onder de saus, samen met de light room en de zure room.
  4. Leg twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schep er de broccoli bij. Leg er de kipfilet op en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over. Versier met een mooi takje waterkers en dien op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep