Wokken indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus

Wokken indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus

Smulweb imageSmulweb

Wokken Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus. Perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd. Sperziebonen, ui, knoflook, champignons, paprika, sambal, pindakaas, ketjap, citroensap en heerlijke Indische kruiden! Serveer met rijst en geniet!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wokken indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus op tafel.

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
  2. Verhit een beetje olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Kruid het gehakt met peper, zout, kurkuma, ketoembar en djinten.
  5. Doe champignons bij het gehakt in de pan. Bak mee tot de champignons een beetje kleur krijgen.
  6. Voeg nu de stukjes paprika, sambal, pindakaas, ketjap, suiker en citroensap en plm. 100 ml water aan het gerecht toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot je een mooie, niet al te dikke saus hebt.
  7. Voeg als laatste de gekookte sperziebonen en de lente-uitjes toe aan het gerecht en warm het geheel nog even door.
  8. Proef en maak eventueel nog wat op smaak met één van de eerder genoemde kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Wokken