Boerenworst met bruine saus

Boerenworst met bruine saus

Smulweb imageSmulweb

Boerenworst met bruine saus, gemaakt van kerriepoeder, mosterdpoeder, ui, knoflook, wortels en selderij. Geserveerd met gehaktballen, spekjes en tomaat in een runderbouillon, met een 30 minuten gekookte en gezeefde bouillon en een toevoeging van sherry. Bind de saus met bloem en serveer over de gehaktbal. Garneer met peterselie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

32 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Varkensdarm
  • 900 g Jumbo Biologisch Rundvlees Kogelbiefstuk (jumbo)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Boerenworst met bruine saus op tafel.

  1. Bak de spekjes uit in het bakvet van de gehaktballen en haal uit de pan.
  2. Bak in het braadvet met kerriepoeder en mosterdpoeder de ui, knoflook, wortels en selderij tot ze goudbruin van kleur zijn.
  3. Voeg de spekjes en tomaat, platte peterselie, tijm, laurierblad, zout en peperkorrels toe en vul aan met de runderbouillon. Voeg de sherry toe.
  4. Laat het geheel zachtjes koken gedurende 30 minuten en zeef de bouillon.
  5. Laat de bouillon afkoelen.
  6. Verhit de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Bak de bloem tot deze gaar en bruin van kleur is.
  7. Voeg de getrokken bouillon toe en kluts met een garde tot een gladde saus (voeg indien nodig meer bouillon toe om te binden).
  8. Serveer de saus over de gehaktbal en garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen