- 3 Salieblad
- 350 ml Limoncello
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpotje van kip met limoncello op tafel.
- Verwarm een grote stoofpot op de barbecue.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pot en voeg de sjalotten en de knoflook toe.
- Versnijd de kip en doe de verschillende stukken (billen, filets, vleugeltjes, …) ook in de pot. Bak goed aan en kruid met peper, zout, salie en enkele takjes tijm. Voeg ook de partjes limoen toe en laat meestoven.
- Bevochtig het geheel met kippenbouillon en limoncello en laat rustig stoven onder deksel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze bij de kip. Laat garen (+- 30 minuten).
- Snijd de venkel in dikke plakken. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met limoenzest. Grill de plakken op de barbecue.
- Serveer het stoofpotje van kip samen met de gegrilde venkel.