- 20 g Jumbo Tijm
- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ouderwetse kippensoep op tafel.
- Zet een grote soeppan (9-10 liter) met een beetje water op het vuur en doe hier de laurierblaadjes, peterselie, tijm, wat peperkorrels, kruidnagels, foelie en wat zout in.
- Spoel de kip goed af en leg boven op de kruiden, voeg zoveel heet water toe totdat de kip goed onder staat. Was de ui (met schil) en snijd doormidden, schrap de helft van de winterpenen, maak 1 prei schoon en 2 stengels bleekselderij en snijd alles in grove stukken.
- Doe de groenten in de pan en laat het 3 tot 4 uur op een laag vuur trekken. Haal de kip uit de bouillon en zeef ook de groenten en kruiden eruit. Maak ondertussen de knolselderij, de rest van de wortel, bleekselderij, prei en de selderij schoon en snijd fijn.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Voeg de bouillonblokjes toe en vul de pan aan met water tot bijna vol. Haal het vlees van de kippenbotten af en snijd het in stukjes. Doe het vlees terug in de pan.
- Voeg als laatste de vermicelli toe. Na ongeveer 10 minuten is de soep klaar. Breng de ouderwetse kippensoep op smaak en geniet.