Kipdijfilet in een romige bacon-paddenstoelen-tijmsaus

Kipdijfilet in een romige bacon-paddenstoelen-tijmsaus

Smulweb imageSmulweb

Kipdijfilet in een romige bacon-paddenstoelen-tijmsaus. Bak de kip in hete olie aan beide kanten goudbruin. Daarna leg je de kip op een bed van aluminiumfolie en zet je het ca. 20 minuten in de oven op 180°. Maak ondertussen de paddenstoelensaus met champignons, krokante bacon en verse tijmblaadjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipdijfilet in een romige bacon-paddenstoelen-tijmsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrooi de kip met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak de kip in hete olie aan beide kanten goudbruin.
  3. Leg de kip op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  4. Maak intussen de paddenstoelensaus:
  5. Bak de champignons op middelhoog vuur ca. 3 minuten, voeg dan de krokante bacon toe.
  6. Voeg de slagroom, zout en verse tijmblaadjes toe en breng aan de kook.
  7. Roer goed door en zet het vuur laag, laat nog 2 minuutjes pruttelen, proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
  8. Leg de kip in de saus en lepel de saus over de kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte