Loempiataart

Loempiataart

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze smaakvolle loempiataart. Kipfilet gegaard in bouillon gecombineerd met een mix van groenten. Alles in filodeeg, ei eroverheen en dan: de oven in. Binnen 30 minuten een heerlijke taart op tafel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Filodeeg plakken
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Loempiataart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Neem 1 a 2 bouillonblokjes en kook hier 1 a 1,5 liter bouillon van. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en kook deze gaar in de bouillon.
  3. Snijd intussen de groentes klein en bak ze in wat boter of margarine aan. Voeg hierna de uitgelekte kipfilet toe aan de groentes. Kruid met zout, kardemom en sambal naar smaak. Voeg de courgette en ketjap toe en bak nog ongeveer 3 minuten op klein vuur.
  4. Laat intussen de velletjes filodeeg ontdooien en vet of spray een springvorm in. Breng een laag bakpapier aan op de bodem en leg de velletjes filodeeg erop. Klap overhangende velletjes later naar binnen.
  5. Giet het groentemengsel af in een vergiet en verdeel het daarna over de filodeeg in de springvorm. Klap de overhangende velletjes naar binnen zodat het groentemengsel goed bedekt is. Klop een ei los en smeer uit over de velletjes filodeeg.
  6. Bak het geheel in de oven in ongeveer 20 minuten af op 190 graden. Controleer of het gerecht gaar is en pas eventueel de oventijd aan.
  7. Geniet van je maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Soep Kippenbouillon