Hoi sin in eend vraagteken

Hoi sin in eend vraagteken

Smulweb imageSmulweb

Breng heerlijke variatie aan op je menu: met Hoisin in Eend! Geniet met onze poffertjes, banh mi, pannenkoekjes of wrap. Grill bouten van de eend en creëer een exotische en unieke smaak om je vingers bij af te likken. Smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 confit de canard
  • 1 el sinaasappeljam
  • 200 ml hoi-sin saus
  • 1 el Sesamolie
  • 1 el Eendenvet
  • 1 tl Euroma Shichimi Togarashi By Jonnie Boer

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Hoi sin in eend vraagteken op tafel.

  1. Neem een grote kookpan, leg het blik erin en zet onder water. Verwarm op middelhoog vuur gedurende 20 minuten, niet laten koken. Neem van het vuur af mocht dit gebeuren.
  2. Verwarm ondertussen de grill op 200 graden en bekleed een middelhoog rooster met aluminiumfolie. Prik gaatjes in het folie zodat het vet kan weglopen.
  3. Schep de bouten uit met een schuimspaan op flinke dot keukenrol.
  4. Leg vervolgens de bouten op het rooster met de velkant naar boven en grill 8 à 12 minuten. Blijf erbij! Soms gaat het hard, moet krokant en niet zwart. Zet tijdens het grillen de deur open naar buiten.
  5. Bewaar het overgebleven vet.
  6. Voor alle recepten geldt: houd warm in een rechaud tot gebruik en zorg dat je alles in bakjes klaar hebt, zodat je gelijk kan aanschuiven.
  7. Poffertjes: snijd 2 bouten van het bot en trek uit elkaar als pulled duck. Vermeng de hoisin saus met de jam en 2 eetlepels wortel en 2 eetlepels komkommer, evt. wat zout en peper. Verwarm je koekenpan, smelt de boter en bak de poffertjes licht krokant. Druk er een kuiltje in aan de bovenkant en lepel er wat eend op, gevolgd door wat van het hoisinmengsel.
  8. Duck banh-mi: bak je stokbrood af volgens de verpakking en snijd in vieren. Snijd de eend in repen en houd warm. Meng de hoisin met het limoen- en gembersap en voeg daar de mayo bij. Roer goed door en besmeer beide kanten van alle 4 stukken stokbrood dun voor het serveren. Beleg met wortel en komkommer en geef de rest van de saus er apart bij.
  9. Pannenkoek: snijd de pruimen julienne en meng sherry met de Shichimi Togarashi kruiden. Voeg de pruimen toe en laat 3 uur weken. Giet daarna af maar bewaar 1 eetlepel vocht. Meng dit door de hoisin saus. Verwarm de pannenkoekjes volgens de verpakking en serveer warm. Zorg dat je gast als laatste de eend en saus toevoegt voor het dichtrollen.
  10. Wrap: snijd een halve mango in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. Bestrooi met 5-kruidenpoeder. Meng de sesamolie met 1 eetlepel bakvet en de sesamzaadjes en meng met de hoisin. Verwarm de wraps volgens de verpakking. De opbouw is wrap, sla, wortel, komkommer, eend en saus. De wrap kun je ook geheel klaarmaken en als borrelhap serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend