Hertengehaktballen met wilde paddenstoelenragout

Hertengehaktballen met wilde paddenstoelenragout

Smulweb imageSmulweb

Proef de herfst in deze hertengehaktballen met wilde paddenstoelenragout. Geïnspireerd op de Zweedse keuken, vol dille, zure room en mosterd en met een knisperend laagje erom heen. Serveer met tagliatelle en maanzaad voor dat extra beetje pit.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Paddenstoelenmix
  • 80 g Abricot Brandy
  • 150 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Hertengehaktballen met wilde paddenstoelenragout op tafel.

  1. Bak de ui 3-4 minuten in 1 eetlepel olie, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  2. Doe in een schaal en zet apart om af te koelen.
  3. Meng het gehakt met de dille, broodkruim, ei, 2 eetlepels mosterd en het ui-knoflook mengsel.
  4. Breng op smaak met zout en peper en vorm 30 ballen, laat dan 30 minuten rusten.
  5. Verwarm de overige olie in een pan op middelhoog vuur.
  6. Bak de ballen in batches tot ze goudbruin en gaar zijn.
  7. Leg op een bord en houd warm.
  8. Zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen in 30 gram boter voor 3-4 minuten tot ze bruin zijn.
  9. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bloem toe, bak nog 1 minuut.
  10. Blus af met de brandy en voeg dan de bouillon toe, laat 7-8 minuten pruttelen.
  11. Doe de ballen terug in de pan, roer de zure room en de mosterd erdoor en warm 5 minuten goed door.
  12. Kook intussen de tagliatelle al dente, roer het maanzaad, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel mosterd erdoor.
  13. Verdeel de pasta met de saus over 4 kommen of borden en bestrooi met de resterende peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees Sauzen