- 400 g Paddenstoelenmix
- 80 g Abricot Brandy
- 150 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Hertengehaktballen met wilde paddenstoelenragout op tafel.
- Bak de ui 3-4 minuten in 1 eetlepel olie, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Doe in een schaal en zet apart om af te koelen.
- Meng het gehakt met de dille, broodkruim, ei, 2 eetlepels mosterd en het ui-knoflook mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper en vorm 30 ballen, laat dan 30 minuten rusten.
- Verwarm de overige olie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de ballen in batches tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Leg op een bord en houd warm.
- Zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen in 30 gram boter voor 3-4 minuten tot ze bruin zijn.
- Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bloem toe, bak nog 1 minuut.
- Blus af met de brandy en voeg dan de bouillon toe, laat 7-8 minuten pruttelen.
- Doe de ballen terug in de pan, roer de zure room en de mosterd erdoor en warm 5 minuten goed door.
- Kook intussen de tagliatelle al dente, roer het maanzaad, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel mosterd erdoor.
- Verdeel de pasta met de saus over 4 kommen of borden en bestrooi met de resterende peterselie.