Coq au vin op de klassieke franse wijze

Coq au vin op de klassieke franse wijze

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Franse coq au vin met tijm, laurier en rode bourgogne is een feest voor je smaakpapillen. Rode wijn, bruin gebakken uitjes en champignons maken het gerecht helemaal af.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin op de klassieke franse wijze op tafel.

  1. Been de Mechelse koekoek uit of laat dit door de poelier doen.
  2. Gebruik de bovenbillen, onderbillen en filets.
  3. Laat een klontje boter smelten in een pot. Stoof hierin de ui, de knoflook en het spek. Voeg de stukken Mechelse koekoek toe en kruid met peper en zout. Breng vervolgens verder op smaak met de takjes tijm en de blaadjes laurier.
  4. Voeg voor de binding twee eetlepels bloem toe en blus daarna het geheel met de fles rode bourgogne. Breng de coq au vin op hoog vuur aan de kook en laat een half uur stoven.
  5. Doe de kip en de saus in een kom en zet even opzij. Smelt opnieuw een klontje boter in de pot en laat de zilveruitjes mooi bruin bakken. Voeg ook de champignons toe. Als deze gaar zijn mogen de kip en de stoofgarnituren er terug bij.
  6. Laat het geheel nog ongeveer tien minuten doorkoken alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin