Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Ravioli met een romige groentesaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190º C.
- Kook de ravioli volgens de verpakking.
- Snijd de ui niet te fijn en snipper de knoflook.
- Doe de kerstomaatjes (houd er 10 apart) in de blender en pureer ze samen met de Italiaanse of Provençaalse kruiden. Zeef het geheel zodat de velletjes eruit zijn. (Je kunt ook kiezen voor tomaten uit blik.) Halveer de 10 tomaatjes.
- Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes of in vieren (naargelang de grootte van de champignons).
- Verhit olijfolie in de hapjespan. Fruit langzaam de ui en knoflook gaar en bak daarna de paprika en champignons mee.
- Voeg de courgetteblokjes, het tomatensap, en de mascarpone toe en verwarm het geheel (niet koken). Zet het vuur uit en roer de gare ravioli erdoorheen. Voeg indien nodig nog wat peper toe.
- Doe het geheel in een ingevette ovenschaal, leg de halve tomaatjes erop, strooi kaas eroverheen en bak ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.