Mini-pitas met tonijn zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Mini-pitas met tonijn zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Smulweb imageSmulweb

Mini-pitas met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten, een smaakvolle combinatie. De tonijn goed mengen met rode peper, kokosrasp en limoensap. Verder een yoghurtsaus met mosterd, extra vierge olijfolie. Gegrilde bospeen met hazelnoten erbij en klaar is kees!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mini-pitas met tonijn zoete bospeen en geroosterde hazelnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
  2. Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.
  3. Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, 1/2 tl limoenrasp per persoon, 1/2 el limoensap per persoon en 1/3 van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de bospeen en de overige rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
  5. Maak een yoghurtsaus van de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de yoghurtsaus met de tonijn. Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel.
  6. Haal na 10 minuten de bospeen uit de oven en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de pitabroodjes tussen de bospeen en zet voor de resterende 5 minuten terug in de oven.
  7. Verdeel de pitabroodjes en bospeen over de borden. Garneer eventueel met wat overgebleven limoenrasp.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bospeen