Advokaat taart die echt super lekker is en gemakkelijk te maken

Advokaat taart die echt super lekker is en gemakkelijk te maken

Smulweb imageSmulweb

Een superlekkere en gemakkelijke advocaat-taart die altijd in de smaak valt! Deze romige taart is gemaakt met advocaat, slagroom, en lange vingers. Een gegarandeerde smaaksensatie die je niet wil missen!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Advokaat taart die echt super lekker is en gemakkelijk te maken op tafel.

  1. Klop met de mixer de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker in 5-6 minuten tot hij romig is.
  2. Splits de eieren. Eiwit in een apart kommetje en de dooiers ook in een apart kommetje. Klop de dooiers één voor één door het boter/suikermengsel (dus zonder eiwit!)
  3. Roer dan de advocaat door het mengsel. Op lage stand met de mixer goed doorkloppen tot het smeuïg is. Dan nog even goed doormengen met een lepel.
  4. Week de gelatine in een ruim kommetje in flink wat koud water in 4 minuten. Knijp dan de blaadjes heel goed uit. Doe in een pannetje 4 eetlepels heet water, zet het gas redelijk hoog en roer snel de gelatine door het hete water tot het gesmolten is. Dan gas meteen uit.
  5. Voeg de gelatine, met hele kleine scheutjes, steeds toe aan de massa boter/suiker en klop op stand 1 van de mixer tot alles mooi egaal is, zonder klontjes. Roer nog even met een plastic spatel door.
  6. Klop in een andere kom de eiwitten met 1 theelepel suiker stijf (moeten wat pieken opkomen, dan is het goed stijf). Daarna eiwit met een metalen eetlepel door de massa roeren.
  7. Klop in weer een andere kom de slagroom stijf met 2 theelepels witte basterdsuiker. Als je de kom om kunt draaien, dan is de slagroom stijf genoeg. Roer vervolgens de slagroom beetje bij beetje met een eetlepel door de massa.
  8. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Leg daarop de lange vingers en besprenkel ze met wat rum (optioneel, maar wel lekker). Giet de massa in de springvorm en laat dit een aantal uren opstijven in de koelkast.
  9. Snijd dan voorzichtig de randen los en versier de taart met geraspte chocolade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart