- 20 Bussel Witte Raapjes
- 1 Knolselderij
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder op tafel.
- Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
- Snipper de uien fijn. Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.
- Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.
- Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.
- Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.
- Bind de saus eventueel met wat instant sausbinder.
- Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.