Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht voor de stoofvlees liefhebber! Sappige stukjes varkensvlees aangebakken met mosterd en gekookt in bier en bouillon met blokjes raapjes en knolselderij. Geserveerd met frietjes of aardappelen, smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 Bussel Witte Raapjes
  • 1 Knolselderij
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder op tafel.

  1. Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
  2. Snipper de uien fijn. Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.
  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.
  5. Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.
  6. Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.
  7. Bind de saus eventueel met wat instant sausbinder.
  8. Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Kruiden Soep