Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini

Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini

Smulweb imageSmulweb

Heb jij zin in een lekker Italiaans toetje? Probeer dan dit heerlijke amarena mascarpone dessert met cantuccini. Het toetje bestaat uit laagjes van limoncello met koekjes, mascarpone en kersen. Gegarneerd met geschaafde amandelen, koekjes en munt. Buon Appetito!

15 min bereiden

dessert

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 80 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini op tafel.

  1. Doe in elk dessertschaaltje (glaasje) een bodempje limoncello en leg daarop 3 koekjes. Draai na ongeveer 5 minuten de koekjes om, zodat ze aan beide kanten de limoncello goed kunnen absorberen.
  2. Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan.
  3. Klop de slagroom stijf (zonder suiker) en meng er de mascarpone doorheen tot een gladde massa.
  4. Voeg de kersen met het sap toe en spatel alles goed door elkaar, zodat je een mooi glad geheel krijgt.
  5. Schep de massa op de koekjes en garneer met de geroosterde geschaafde amandelen. Maak het af met een koekje en een paar blaadjes munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts