Gevulde witlof in bladerdeeg

Gevulde witlof in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende manier om witlof te serveren! Witlof omwikkeld in ham en kruidenkaas, vervolgens verpakt in bladerdeeg en goudbruin gebakken in de oven. Heerlijk met een romige kaassaus.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gevulde witlof in bladerdeeg op tafel.

  1. Snijd het kontje van de witlofstronkjes en haal de harde kern eruit (dikke struikjes kun je het beste doormidden snijden).
  2. Voeg een beetje zout toe aan het kookwater en kook de witlofstronkjes ongeveer 5 minuten. Laat ze daarna heel goed uitlekken.
  3. Ontdooi intussen het bladerdeeg.
  4. Vul het midden van de uitgelekte witlof met kruidenkaas en rol de witlof eerst in de kaas en daarna in de ham.
  5. Rol het bladerdeeg een beetje uit zodat de witlofstronkjes erin passen.
  6. Leg de witlofstronkjes op het bladerdeeg, vouw de randjes dicht en gebruik hiervoor een beetje water zodat ze goed dicht blijven zitten.
  7. Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal.
  8. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met een losgeklopt ei en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
  9. Bak de pakketjes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Witlof Bladerdeeg