Rode kool ( recept om in te wekken) zonder zout

Rode kool ( recept om in te wekken) zonder zout

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept kun je heerlijke rode kool inmaken zonder zout. Voeg azijn, suiker, jeneverbessen, kruidnagel(poeder), laurierblaadjes, kaneel en stroop toe. Na 30 minuten voeg je de appel toe en laat dit nog 10 minuten doorstoven. Vul de potjes met de rode kool terwijl deze heet blijft zodat deze vacuüm krijgen. Perfect voor in je kelder!

25 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rode kool ( recept om in te wekken) zonder zout op tafel.

  1. Pak de grote pan en doe een laagje water in de pan van zo'n 1,5 cm. Voeg de rode kool toe en zet het op. Voeg vervolgens de azijn, suiker, jeneverbessen, kruidnagel(poeder), laurierblaadjes, kaneel en stroop toe en laat het koken. Zorg ervoor dat de laurierblaadjes goed in het water zitten en zet het vuur laag, stoof dit met de deksel op de pan gaar. Roer af en toe even om. Na ongeveer 30 minuten voeg je de appel toe en laat dit nog tien minuten samen door stoven.
  2. Het wekken: De potjes zijn schoon en de rode kool is gaar. Verwijder het kruidnagelthee-ei en eventueel de laurierblaadjes. Vul de potjes tot de rand met de rode kool terwijl deze heet blijft. Doordat vocht krimpt als het afkoelt, trekken de potjes vanzelf vacuüm. Als er te weinig vocht is, vul dan wat aan met kokend water uit de waterkoker. Dit is niet erg.
  3. Nadat je de deksel erop hebt gedaan, zet je het potje op zijn kop, op een handdoek neer. Laat het zo staan en wacht tot je het plopgeluid hoort. Het dekseltje is dan vacuüm getrokken en mag het potje rechtop staan. Elk dekseltje dat naar binnen getrokken is (niet meer bol staat) is vacuüm. Plak een stickertje op het potje met de datum en naam en zet het in je kelderkast. Nu heb je een leuk voorraadje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool